ØRESTAD – ’Byen i Byen’

Ørestad er Københavns urbane bydel. Trods sin relativt unge alder har det moderne stykke København allerede fået solidt fodfæste, som en ’by i byen’, med innovativ, prisbelønnet arkitektur og talrige hyggelige, cool og praktiske tilbud.

Ørestad har det hele. Alt det praktiske til hverdagene med dagligvarebutikker, uddannelses- og daginstitutioner – og caféer, kaffebarer og restauranter på de små pladser og langs kanalerne.

Shopping og underholdning i alle afskygninger findes i FIELD’S – et af skandinaviens største shoppingcentre med mere end 140 forskellige butikker. Desuden ligger Bella Center Copenhagen lige midt i det hele med velbesøgte konferencefaciliteter i internationalt format.

Den grønne og blå natur

I Ørestad er der højt til himlen og kort afstand til naturoplevelser. En hurtig tur på cyklen, og man er ved vandet på Amager Strandpark, hvor man kan lufte kajakken eller kanoen og prøve kræfter med kite- og windsurfing. Man kan også bare nyde den hvide sandstrand langs den populære kyststrækning.

En af verdens største storbyparker, Amager Fælled, ligger klos op ad Ørestad og de mange lejeboliger. Her får naturen lov at forblive naturlig med græssende køer og får, og flokke af horte, der boltrer sig på de savannelignende arealer.

Historien og infrastrukturen

Udviklingen af Ørestad på Amager i midten af 1990’erne havde fokus på at bygge både højt og lavt, for dermed at kunne trække naturen ind mellem bydelens erhvervs- og boligbyggerier. Nærheden til vandet er tydelig med synlige kanaler, vandbassiner og springvand, ligesom den aflange form gør Ørestad attraktiv i forhold til bydelens omfattende infrastruktur, som med flere metrostationer og gode indfaldsveje gør transport til centrum af København, og destinationer lidt længere væk, hurtig og ukompliceret. Desuden ligger Kastrup Lufthavn som næsten-nabo til Ørestad.